Tro

Till dig

korsTill dig. Till mig. Till oss allihop.

Gud har en plan.

För dig. För mig. För oss allihop.

Den stora övergripande planen:

2 Petr 3:9 Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon ska gå förlorad utan att alla ska få tid att omvända sig.

Allas räddning. Alla ska få tid att omvända sig. Det är det Gud vill. Det är den stora planen.

I den stora planen får vi vara en del. I förhållande till Gud kanske bara en pytteliten del men trots allt en viktig del. Tillsammans med andra små viktiga delar blir det till något stort.

Prova att tänka tanken att Gud har en plan för varje människa du möter, stor och liten, dem du gillar och dem som du har svårt för. Vilken stor tanke! Gud har en plan för alla! Gud vill något med alla!

Gud vill något med dig!

Inte att du ska hitta på saker i egen kraft, sådant du själv tycker verkar bra. Nej, vår uppgift är att komma till Gud och lyssna in hans plan för oss. Sedan sänder han oss ut i sin kraft, inte i vår egen. Kanske sänder han oss ut i vår vanliga vardag med uppdrag från Honom. Kanske har Han något specialuppdrag till dig. Det spelar ingen roll om det är stort eller litet i människors ögon. Vi behöver inte vara rädda för att misslyckas för Gud har kontrollen. Kanske gör vi fel ibland, kanske misslyckas vi ibland men det är fortfarande Gud som har kontrollen. Det är Han som bär oss, inte vi som bär Honom. Inte ens tron på Honom kan vi ta oss på egen hand.

Joh 6:29  Jesus svarade: “Detta är Guds verk: att ni tror på den som han har sänt.” 

Om till och med vår tro är Guds verk så behöver vi inte vara bekymrade över att misslyckas. Gud vill  gott för oss. Han ger kraften vi behöver när den behövs. Han lär oss den väg vi ska vandra.

Matt 23:10   för en är er lärare, Kristus.

 

 

Lämna en kommentar om du vill!