kristen tro

På väg

Ska man åka från Skellefteå till Umeå tar man lämpligen E 4:an. Visserligen varierande standard på vägen men det är ingen tvekan om vart vägen går. Vem som helst förstår att man inte kan ta av i Lövånger och inte heller i Ånäset. Vi ska ju till Umeå och följer därför E 4:an.

Livet är ingen Europaväg. Visst vore det bekvämt om det bara var att starta motorn, slå på bilradion, gasa och köra iväg. Men för att veta vägen måste man veta målet. Har resan inget mål kan man köra runt lite planlöst hit och dit allt eftersom vad man känner för. Alla vägar är ju lika rätt eller hemska tanke, lika fel.

Så först får du fundera på vilket mål du ska ta sikte på. Det finns många att välja på. Livets mål ger en och en halv miljon träffar på Google. Så brist på alternativ är det sannerligen inte!

Vilket mål ska du välja? Vad är viktigt för dig?

De första kristna kallades för Vägen.  De följde Jesus som säger att Han är vägen, sanningen och livet. Om Jesus är vägen så är Gud målet. Vägen till Gud kan vi vandra tillsammans med Jesus som gjort vägen framkomlig för oss. Att Gud är målet handlar både om att få komma hem till Honom när vårt liv här på jorden är slut men också om livet här och nu. Att våra liv har en riktning mot Gud där vi mer och mer får se vem Han är och vad han har tänkt för oss. Mer och mer kan han forma oss att bli det som Han har tänkt som är långt mer än vi kan tänka ut.

Jes 55:9 Nej, liksom himlen är högre än jorden, så är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar.

Vi behöver inte vara rädda för att komma vilse för vi vet ju vart vi är på väg och Jesus som själv är vägen går med oss.

Ps 32:8  Jag vill lära dig och undervisa dig om den väg du ska vandra, jag vill ge dig råd och låta mitt öga vaka över dig.

 

 

1 Comment

Lämna en kommentar om du vill!