kristen tro

Kantareller

Jag trodde inDSC_0248.jpg kantarellerte det fanns kantareller i mina trakter. Ja, tidigare trodde jag inte ens att de fanns i Norrland. Tror man inte att de finns letar man inte. Letar man inte, finner man inte. Men jag hörde rykten om att andra hittat. Jag började titta mig omkring och även jag fann dessa små gula solar vid vägens kant.

Kanske tror du att Guds godhet och välsignelser inte finns för dig. Kanske känns Guds närvaro lika frånvarande som kantarellställena man aldrig hittar. “Alla andra hittar, men inte jag.”

Egentligen är det inte svårt. Det räcker med att knäppa sina händer och viska en bön. Gud hör. Jesus säger:

Matt. 7:7 Be och ni ska få. Sök, och ni ska finna. Bulta, och dörren ska öppnas för er.

Öppna din Bibel och läs om allt vad Gud har gjort, vad Han ska göra, vad Han vill göra och framför allt om vem Han är. Bibelns ord är inte vilka ord som helst.

Heb 4:12 Guds ord är levande och verksamt.

Guds ord kan förvandla ditt liv när Gud talar till ditt hjärta. I bönen får du tala med honom om precis allt.

Kantarellställen är de hemligaste av alla hemligheter. Ingenting man delar med sig av. Dessutom kan man aldrig vara säker på att finna där man tidigare funnit. För lite regn och för varmt väder är inte bra. Skogsavverkning är en katastrof för att inte tala om andra svampplockare som hunnit före.

Jes 40:8 Gräset vissnar, blommorna faller av, men vår Guds ord består för evigt.

Guds ord försvinner aldrig. Gud finns alltid där. Hans närvaro och välsignelse finns för dig.

Kantareller må vara goda men ingenting jämfört med allt det goda Gud vill ge och som Han bara väntar på att du ska upptäcka.

1 Kor 2:9 Vad ögat inte sett och örat inte hört och människans hjärta inte anat, det har Gud berett åt dem som älskar honom.

Lämna en kommentar om du vill!