Tro

Livet i rabatten

DSC_0230.JPG ros

Man lär sig om livet när man har en rabatt. En del växter är av den mer framfusiga sorten som gärna vill ta över hela rabatten. Andra plantor är mer stillsamma och ödmjuka av sig. De håller sig på sin plats. Det kan ta flera år innan de börjar se ut som på de fina, glansiga bilderna i trädgårds­magasinen.

Man lär sig om ljusets betydelse. En carport som skuggar hela förmiddagen, försenar blomningen minst en vecka jämfört med hos grannarna.

Två plantor av exakt samma sort planterade samma dag i samma rabatt är ändå olika. Den ena har fler blad, fler blommor. Samma sort, samma ålder, olika mycket sol.

Vi människor är alla av samma sort. Olika på utsidan men alla är vi skapade av Gud. Alla har vi ett inre som Gud vill lysa upp med sitt ljus och sin sanning.

Joh_8:12 Jesus talade till dem igen och sade: “Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”

1Joh_1:7 Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd.

Växter i en rabatt kan inte flytta på sig. Vi människor däremot kan, om vi känner att vi hamnat i skuggan, flytta oss in i ljuset. Ju mer vi låter Guds ljus lysa upp vårt inre, desto mer växer vår inre människa. Desto mer kan vi blomma till glädje för andra.

Lämna en kommentar om du vill!