Tankar / Tro

Vissa dagar

Vissa dagar.

Dålig morgon. En katastroflektion. En fallande kontrabas (mitt fel). Nej, vissa dagar blir inte bra.

Jo, några lektioner gick nog bra men det är svårt att ta till sig när annat blev så dåligt.

Jo, man kan lära sig av sådant som gick dåligt och göra det bättre nästa gång. Kontrabasen går att laga. Visst är det så.

Men när flera saker går fel är det lätt att tänka på allt annat som gått fel och helt plötsligt är det som att hela livet är fel. Inte blir det bättre av fredagströttheten heller.

Tänker på Guds ord till Paulus:

2 Kor. 12:9 Min nåd är nog för dig.

Nåd är ett ord som ofta används i kyrkliga sammanhang. Kanske tar man för givet vad det betyder. Letade synonymer. Det fanns många:

Guds godhet, Guds kärlek, barmhärtighet, förlåtelse, välsignelse, mildhet. Skapelsen, själva livet kan ses som ett uttryck för Guds nåd. Något som kommer oss till del gratis.

På söndag ska barnkören sjunga:

Allt som Gud vill ge till oss är gratis. Allt som Gud vill ge till oss är fritt. Vi kan bara tacksamt ta emot det. Gud säger: Allt mitt är ditt.

Kärlek och frid det är gratis. Nåden och förlåtelsen är fri. Platsen i himlen är evig och finns till för alla men kostar ingenting.

Dagar då man känner sig misslyckad och allt tycks gå fel. Kanske behöver man visa nåd mot sig själv. Vi är inte våra misslyckanden. Vi är inte våra tillkortakommanden.

Det kommer andra dagar.

Under tiden kan man lyssna till Gud som säger: Min nåd är nog för dig och tänka på allt som ryms i de orden.

Godhet, kärlek, barmhärtighet, förlåtelse, välsignelse, mildhet.

Fantastiska ord att vila vid. Ord som så småningom kan ge mod och ork att gå vidare igen.

Lämna en kommentar om du vill!