Tankar

Sommaren är inte slut

Så lätt att tänka att andra tänker som jag.

Så lätt att tänka att mina upplevelser är andras upplevelser, att mina erfarenheter är andras erfarenheter.

Snart är det sommarlov.

Frågade en gång glatt ett barn: Har du haft roligt på lovet?

“Nej, för jag har inga kompisar”.

Efter det svaret tar jag aldrig för givet att barn har roligt på loven. Inte vuxna heller för den delen.

Alla har inte kompisar, vare sig man är barn eller vuxen.

Alla har inte roliga saker att göra.

Sådant är inte självklart.

Ta aldrig någonsin det för givet.

 

Så lätt att tänka att ingen tänker som jag.

Så lätt att ta för givet att ingen delar mina upplevelser, att ingen delar mina erfarenheter.

Det är inte heller sant. Det finns de som tänkt likadant, upplevt och erfarit samma saker.

De finns.

Om vi skulle tänka två till synes motstridiga tankar samtidigt.

Alla tänker inte som jag, men det finns också de som faktiskt tänker som jag.

Alla känner inte som jag, men det finns också de som faktiskt känner som jag.

Om vi gör det hur blir det då?

Såg en intervju med en tv-personlighet som gått igenom svåra tider i sitt liv. Hon sa att om livet vore ett företag, vore det ett företag med en väldigt dålig företagsidé. Jag är benägen att hålla med.

Om det inte finns något hopp.

Om det finns ett hopp kommer allting i en annan dager.

Om det inte finns ett hopp får jag inte livet att gå ihop hur jag än försöker.

Om det finns ett hopp går det att ana en mening.

Blev påmind om en sång av Per-Erik Hallin, Summer is not over. Kanske säger den något om hoppet till den som tror att ingen förstår, att ingen känt likadant vare sig man är barn eller vuxen. Den som tror att sommaren är slut innan den ens har börjat.

Summer is not over, you´ll feel it in your heart. Summer is not over, you´ll have a brand new start. After all your sorrows, after all this time, you´ll find what you have longed for, love and peace of mind.

Summer is not over, see a bright new sky. Summer is not over, you´re the apple of my eye. You´ll be looking at the green leaves, the white clouds in the sky. The sunshine on the water, and see it with new eyes.

I know what you have been going through. I´ve been there myself so I know it to. But this is what I will be showing you, Summer is still here so wipe away your tears you´ll see it very clear.

[maxcollection id=”1″]

 

Lämna en kommentar om du vill!