Tankar

Be Your Brand

En bil susade förbi i rondellen. Be Your Brand med stora bokstäver på sidan. Kändes på något sätt som en bild av samhället idag. Susa fram genom livet, visa upp dig, ditt fina liv, ditt fina hem. Be Your Brand!

Kan man vara ett varumärke?

Vari består då värdet?

Är det hur många likes jag får?

Tycker fler om mig om jag har fler lyckade sidor att visa upp?

Det är intressant med alla tester som dyker upp på nätet. “Vilket djur är du?” “Vilken bil är du?” “Vilket land är du?”Tycker de är jättefåniga men gör dem ändå ibland. Utifrån vad jag gillar för mat borde jag bo i Örebro. Trevlig stad i och för sig men jag är nog ändå norrlänning i själ och hjärta. Enligt ett test om musiksmak är jag exakt på året i rätt ålder. Undrar om det är positivt eller negativt?

Förmodligen gör de flesta sådana tester bara på skoj. Men undrar ändå om det inte någonstans finns en känsla av att det vore lite spännande att få upptäcka att man egentligen är en italienare och inte en svensk. Det känns kanske lite mer fartfyllt att vara en Porsche och inte en Opel. Är inte Örebro lite coolare än Ersmark?

Vill man vara någon annan än vad man är? Mer än vad man är?

Vad är min identitet?

Är det mitt yrke?

Är det mina förmågor?

Är det mina brister?

Är det min umgängeskrets?

Om jag tänker bort mitt jobb, mina förmågor och människors eventuella åsikter om mig vad blir det då kvar av mig? Allt eller inget?

Jag tror att vi är så oändligt mycket mer än vad några tester på Facebook säger.

Eller vad andra människor säger.

Kanske behövs det bara att vi sakta ner farten lite för att se det?

Ps.139:13-14 Du har skapat mina njurar du vävde mig i moderlivet. Jag tackar dig för att  jag är så underbart skapad.

Lämna en kommentar om du vill!