Tankar / Tro

538 tips

Fick en tidning i brevlådan. 538 tips för en härligare jul. Blir trött av sådana rubriker. Kan ingen ge 538 tips för ett härligare liv? Eller ännu hellre 538 tips för ett härligare kristet liv? Det vore väl något!

Intressant att fundera på vad skulle det kunna vara för tips? Kanske så förstår du Bibeln bättre, så får du fler bönesvar, så lever du i seger på livets alla områden, så undviker du fnurror på livets alla trådar, så blir du en sann lärjunge?

Vill jag  ha sådana tips?

Livet är inte perfekt. Allt är inte som det borde vara. Jag är inte som jag borde vara.

Men idag har solen lyst från en klarblå himmel. Frosten har målat marken i vitt skimmer. Naturen är vacker som den bara är i oktoberljuset. Träden har klätt av sig och intagit sin stilla vila i väntan på den vår som kommer. Knopparna frost-1046466_960_720-jpg-tradknoppfinns redan där. Beredda.

Det finns ett tips att leva på som räcker långt:

Amos 5:6  Sök Herren så ska ni leva

Och när vi gör det kan vi veta att det ändå inte är oss det hänger på.

Joh 6:44 Ingen kan komma till mig om inte Fadern som har sänt mig drar honom.

Vi får söka Herren i vetskap om att Han har sökt oss först.

Då behöver vi inte 538 tips för ett härligare liv. Även om bristerna är många så går Gud med. Mitt i det som är vårt liv lyser solen från en blå himmel även dagar då saker kunnat gå bättre, dagar då vi misslyckats.

Trädens knoppar bär bud om en vår som väntar.

Lämna en kommentar om du vill!